Kulcsár Attila, a K&H Equities Rt. milliárdos sikkasztással gyanúsított brókerének ügyvédje szerint “úgy tűnik” végleges ügyfelének az az álláspontja, hogy nem tájékoztatja a nyilvánosságot az ellene folyó eljárásról. Erről Bánáti János szerdán nyilatkozott az MTI-nek, azt követően, hogy Bécsben a napokban beszélt ügyfelével és hazatért Magyarországra.

Bánáti János az említettek értelmében nem kívánt válaszolni azokra kérdésekre, amelyek a védencével lefolytatott beszélgetésekre vonatkoztak.

“Az egymás közötti beszélgetéseket nem hozom nyilvánosságra mindaddig, amíg ezt Kulcsár Attila kifejezetten nem kéri” – hangsúlyozta az ügyvéd.

Bánáti János beszámolt ugyanakkor arról, hogy Kulcsár Attila osztrák ügyvédjének tájékoztatása szerint legfeljebb fél évig tarthat a bróker kiadatási eljárása, de ennek időtartamát rövidítheti, ha védence nem használ ki minden, az osztrák jog által biztosított jogorvoslati lehetőséget.

Az eljárás magyarországi szakaszáról szólva hozzátette: “Tudomásom szerint a nyomozás teljes erővel folyik. Tanúkat hallgatnak meg, szakértőket rendelnek ki és az új büntetőeljárási törvény értelmében ennek csak egy részéről értesülhetek”.

A Magyar Nemzetnek arra az információjára reagálva, hogy a magyar rendőrség már pénzmosás gyanújával is nyomoz a K&H brókercégénél történtek miatt, Bánáti János megjegyezte: ilyen súlyú kérdésekről a hatóságok hivatalos irataiból tájékozódik, nem a sajtóból.

A lapinformációval kapcsolatban az MTI érdeklődésére Németh Lajos alezredes, az ORFK kommunikációs igazgatóságának helyettes vezetője csak annyit mondott: továbbra sem kívánnak kommentálni lapinformációkat.

Döntő, hogy mit tartalmaznak azok a dokumentumok, amelyeket az Igazságügyi Minisztérium azután küld az osztrák igazságügyi szerveknek, hogy Kulcsár Attila nyilatkozatával egyértelművé tette: esetében nincs lehetőség egyszerűsített kiadatásra, hangsúlyozta Bánáti János.