A miniszter-csere nem hoz irányváltást az egészségügyben – közölte az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára, kijelölt szakminiszter. Kökény Mihály azt is mondta: az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló törvényt nem vonják vissza, de készek megváltoztatni a címét, hogy kiderüljön, az orvosi jogállásról később jogszabály születik majd

Nem lesz irányváltás az egészségügyben – mondta Kökény Mihály. Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára, kijelölt szakminiszter közölte: “jó dolog volt Csehák Judit csapatában dolgozni, és ezután is a kormányprogram végrehajtása lesz a feladatunk”. Hangsúlyozta: párbeszédre, megegyezésre törekszik majd a különféle szakmai és civil szervezetekkel, de “a párbeszédhez két fél kell”. Hozzátette: az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló törvényt nem vonják vissza, de készek megváltoztatni a címét, hogy egyértelműen kiderüljön, az orvosi jogállásról később jogszabály születik majd.

Kökény kijelentette: a mostani törvényjavaslat elsősorban az ügyeleti túlmunkát szabályozza, és olyan pontja is van, amely a túlmunka egy részét a nyugdíjra jogosító időszakba is beszámítja. A szaktárca politikai államtitkára úgy ítéli meg, hogy az orvosi kamarának mindezzel nincs vitája, további javaslataikat azonban e törvénybe nem tudják beépíteni. Megjegyezte: a kormány kész arra, hogy középtávú együttműködési megállapodásban rögzítse a kamarai igények későbbi teljesítését. “Miniszteri megbízatásom nem időhöz, hanem feladathoz kötött” – mondta Kökény Mihály arra a kérdésre reagálva, hogy elődjéhez hasonlóan, kötött-e a kormányfővel határozott időtartamú háttér-megállapodást a miniszteri feladatok ellátására.