Õrizetbe vették a rendőrök azt a két férfit, akik a gyanú szerint megbízásból végeztek ki egy ügyvédet Szilasligeten még augusztus elején.

Az Szilasligeten augusztus elején meggyilkolt ügyvéd megölésére felesége bérelt fel a tetteseket. A rendőrség ezért az asszony, illetve annak húga ellen is eljárást indított. Az 50 éves áldozatot még augusztus 7-én végezte ki két férfi a Pest megyei településen.

A támadók először egy fojtózsinórral akarták megölni az ügyvédet, majd – miután a zsinór elszakadt – egyikük felragadott egy ollót, és háromszor belevágta az áldozat fejébe. A gyilkos szerszám olyan mélyen fúródott az azonnal életét vesztő férfi koponyájába, hogy azt már csak a boncoláskor sikerült kiszedni.

A rendőrséget az vezette a bérgyilkosok nyomára, hogy a tettesek egyike magával vitte, sőt többször használta is az ügyvéd telefonját. A hívások beazonosítása nyomán terelődött a gyanú az ügyvéd 30 éves feleségére.

A további vizsgálatok kiderítették, hogy a feleség, akinek viszonya már megromlott férjével, egyik húgának élettársát kérte meg, hogy végezzen az ügyvéddel. Az élettárs és egyik barátja ezek után – egy nem létező hagyatéki ügyre hivatkozva – felkereste a férfit, majd végeztek vele. A rendőrség őrizetbe vette a gyilkosság két gyanúsítottját, egyúttal kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat is.