Bársony András közölte: azonnal rágalmazási és személyiségi jogi pert indít Almássy Kornél, az MDF elnökségi tagja ellen, aki egy csütörtöki sajtókonferencián azt állította, az államtitkár “álhírekkel tudatosan hiszterizálja, megtéveszti a közvéleményt”.

A külügyminisztérium politikai államtitkára az MTI-nek nyilatkozva közölte: nem azt kifogásolja, hogy az ellenzéki politikus, a jelenlegi szabályozástól eltérően, a kettős állampolgárságot szorgalmazza, “de azt a leghatározottabban visszautasítom, hogy tudatos álhírnek tekintse az ezzel összefüggésben elmondott szavaimat”.

Az MFD politikusa csütörtökön azt mondta, hogy Kovács László külügyminiszter és Bársony András “álhírekkel tudatosan hiszterizálja, megtéveszti a közvéleményt” a kettős állampolgárság intézményével kapcsolatban, és szembefordítja az anyaországi magyarokat a határon túliakkal.

Almássy Kornél “azonnal mondjon két olyan állítást, ami szó szerint tőlem származik, és nem felel meg a valóságnak” – szólította fel Bársony András az MTI-nek adott nyilatkozatában az MDF elnökségi tagját.