Az 51 éves férfi 3-4 éve folytatja tevékenységét, és “azoknak az okmányoknak a nagyságrendjét egyelőre még megsaccolni sem tudjuk, amelyek a kezéből kikerültek”.

Mintegy kétezer hamis bizonyítványt, több száz vezetői engedélyt, személyi igazolványt, útlevelet, adókártyát, rendőrigazolványt, valamint 60 különféle bélyegzőt foglalt le a rendőrség; a hamis okiratokat készítő férfi előzetes letartóztatásban van – jelentették be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) budapesti sajtótájékoztatóján, hétfőn.

A szeptember 4-én indult nyomozás során kiderült, hogy az 51 éves férfi 3-4 éve folytatja tevékenységét, és “azoknak az okmányoknak a nagyságrendjét egyelőre még megsaccolni sem tudjuk, amelyek a kezéből kikerültek” – mondta Csizner Zoltán őrnagy, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság bűnügyi osztályvezetője.

Hozzátette: a gyanúsított korábban már volt büntetve közokirat-hamisítás miatt. Az okmányokat, illetve az okirat-hamisításhoz szükséges segédeszközöket a férfi újpesti lakásán, illetve az általa bérelt pincében tartott házkutatás során foglalta le a rendőrség.