Elismerte a Hungarocamion, hogy kétszer is járt Csernobil közelében az a kamionos, akinek özvegye pert indított a vállalat ellen – jelenti a HavariaPress.

Az özvegy azért indított pert férjének hajdani munkáltatója, a Hungarocamion ellen, mert szerinte az azóta elhunyt sofőrt sugárfertőzött területekre küldték a csernobili atomrobbanást követően. A vád szerint a cég jogellenesen küldte fertőzött területre a sofőrt, mert tudnia kellett volna, hogy ezzel a férfi egészsége is veszélybe kerülhet. Az özvegy három és fél millió forint vagyoni és ugyanekkora nem vagyoni kártérítést követel a Hungarocamiontól.

A Fővárosi Bíróság csütörtöki tárgyalásán a Hungarocamion képviselője elismerte, hogy a kritikus időben kétszer is kiküldték a kamionsofőrt az ukrajnai város közelébe. A Fővárosi Bíróság ezért most igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy a férfi életét kioltó, mintegy 5-6 halálos betegség összefüggésbe hozható-e a két ukrainai úttal, illetve a sugárfertőzés ottani lehetőségével. A per tárgyalása ezért, a fél évi vizsgálati idő lejárta után, februárban vagy márciusban folytatódhat. A védelem szerint a társaság beismerésével az özvegy immár félig meg is nyerte a kártérítési pert.