Többen szavaztak Nagy-Britanniában a Big Brother TV-show-ban, mint az Európai Parlamenti képviselőkre. Ezt a drámai kijelentést Pat Cox, az Európai Parlament elnöke tette egy brüsszeli konferencián.

Az Európai parlament elnökének véleménye szerint az európai polgárok érdeklődésének középpontjába az európai ügyeket és az európai választásokat kell állítani. Pat Cox erről azon a brüsszeli fórumon beszélt, amelynek célja a felkészülés az európai parlamenti választásokra. A politikus emlékeztetett rá, hogy jövő júniusban már az új tagállamokkal együtt 25 országban zajlik a szavazás.

“Fontos, hogy végre a valóban összeurópai ügyek kerüljenek a választási kampány homlokterébe. Elképesztő, hogy Angliában többen szavaztak a Big Brother valóságshow-jában, mint ahánya részt vettek az európai parlamenti választáson. Ez a tény súlyos hiányokra világít rá.” – fogalmazott Cox.

Pat Cox azt is kifejtette, hogy mire az európai választók az urnákhoz járulnak, készen kell álljon az új európai alkotmány. Ezzel kapcsolatban további viták várhatók, hiszen Valery Giscard d’Estaing, alkotmányozó konvent elnöke ma határozottan visszautasította az Európai Bizottság kritikáját és azt hangoztatta: a tervezet úgy jó, ahogy van.