Pongó ugyanis megszegte a TV2-vel aláírt szerződést, amikor elvállalta, hogy részt vesz egy másik kereskedelmi televízió valóságshowjában is.

Az RTL-Klub beszámolója az alábbi címen olvasható: http://www.online.rtlklub.hu/hirek/fokusz/?…

Pongó, azaz Lassan Zoltán szó szerint a média kereszttűzébe került a minap, amikor a Fővárosi Bíróságon kellett számot adnia arról, hogy annakidején miért pártolt el attól a csatornától, melynek nagyon sokat köszönhet.

Dr. Beleznay Zsolt ügyvéd most tehát azt kérte, hogy az RTL Klub vonatkozásában állapítsák meg a bíróságon, hogy a csatorna tisztességtelen piaci magatartást valósított meg, amikor átcsábította a BigBrother szereplőjét saját műsorába. Az ügyvéd szerint Pongó semmilyen hazai vagy külföldi írott vagy elektronikus médiában, sem a BB-projekttel, sem a szerződéssel kapcsolatban nem nyilatkozhatott, közszereplést nem vállalhatott volna.

Az RTL Klub jogi képviselője, dr. Feldmájer Péter ugyanakkor azt állítja, hogy a szerződés hatálya már 2002. december 14-én lejárt, így az ezt követő időszakra már nem érvényesek az abban leírta. Beleznay Zsolt tévesnek tartja ezt a következtetést, hiszen a BB-projekt a BB1 és BB2-re vonatkozik, amely egység több szálon is megállapítható, azaz a legkorábbi időpont, amikor a szerződés hatálya megszűnhetett, az 2003. június eleje volt. Pongó persze azt állítja, hogy ő erről nem tudott, mert nem volt elég ideje átolvasni a szerződést.

A bíróságon egyelőre nem dőlt el semmi, a következő tárgyalásra decemberben kerül sor. Beleznay úr ugyanakkor azt gondolja, hogy a per egy igazán ritka alkalmat kínál a bíróságnak arra, hogy az egyre inkább kiéleződő médiaharcban meghúzza azokat a határokat, melyet senki sem léphet át büntetlenül.

Pongó hamarosan tehát ismét a kínpadra ülhet, hogy két tűz között feleljen egykori döntéséért, mely már csak azért is érthetetlen, hiszen az egykori BB lakótárs a TV2-nek köszönheti hírnevét. Sőt, sokkal többet is. A csatorna például még nyaralni is elvitte őt, hogy kipihenhesse 80 órás ébrenlétét, a több kilométeres kocogást az udvaron és az idegeit sem kímélő utolsó napokat.