Tényleges élefogytiglani szabadságvesztésre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú ítéletében a két halálos áldozatot és két életveszélyes sérülést követelő oktogoni lövöldözéssel vádolt fiatalember büntetését.

Bódi Zsoltot, aki 2000-ben, cselekménye elkövetésekor 25 éves volt, ez év februárjában első fokon a Fővárosi Bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy leghamarabb 35 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélőtábla keddi jogerős döntésében azonban az ügyészség álláspontját osztotta és úgy ítélte meg: Bódi Zsolt személye oly mértékben veszélyes a társadalomra, hogy indokolt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása.

Az ügyészség Bódi Zsoltot több emberen elkövetett emberöléssel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolta, melyért akár életfogytig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az elsőfokú ítélet ellen februárban az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Kedden az ítélőtábla tárgyalásán a fellebbviteli főügyészség képviselője a tényleges életfogytiglan kiszabása mellett érvelve rámutatott: a társadalom védelme megköveteli, hogy végleg elszigeteljék Bódi Zsoltot, akinél konfliktushelyzetek kapcsán bármikor számítani lehet a vádbelihez hasonló pszichopátiás reakciókra, indulatai ártatlan kívülállók ellen fordulhatnak.

Bővebben: http://hirek.mti.hu/news.asp?…