Már a parlamenti bizottságok előtt van a hétköznapokon csak e-ker törvényként emlegetett, teljes nevén az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény módosításáról szóló javaslat.

Magyarország EU tagságának hatálybalépésével egy időben

  • várhatóan 2004. május elsején — lép hatályba az e-ker törvény módosítása — feltéve, hogy a parlament az erre vonatkozó javaslatot jóváhagyja. A parlament honlapján olvasható módosító javaslat több újdonsággal is szolgál: az uniós direktíváknak megfelelően erősödik az önszabályozás szerepe, annak állami támogatottsága, illetve végre egy hiányzó láncszemet is pótolni látszik a törvény, ezután ugyanis komoly szankciókkal számolhatnak a kéretlen reklámlevél-küldők.

A törvénymódosítás szerint a spamtörvényként ismert 14. paragrafus megsértőneki

  • akik a címzett egyértelmű, előzetes hozzájárulásával nem rendelkeznek és mégis reklám e-mailt postáznak — a Hírközlési Felügyelet (mire a törvény életbe lép: Hírközlési Nemzeti Hatóság) végső esetben lefoglalhatja vagy zár alá veheti a spammeléshez használt számítógépeit, mi több, akár a reklámlevél küldéséhez használt eszközök tárolóhelyiségét is bezárhatja.

Bővebben: http://www.hwsw.hu/hir.php3?…