Megérkezett az ügyészséghez a Millenáris Kht. ügyében a pótmagánvádlói indítvány. Az ügyészség amint az iratokat beszerezte a nyomozóhatóságtól és teljes az akta, akkor továbbítja a bírósághoz. A törvény szerint az indítványnak meg kell jelölnie a feltételezett elkövető személyi adatait – ezzel kapcsolatban a fővárosi főügyész elmondta: egy személyt jelölt meg vádlottként a Millenáris Kht. ügyében benyújtott pótmagánvádlói indítvány.

“A pótmagánvádló indítványa a múlt pénteken érkezett meg, és napokon belül továbbítjuk a hatáskörrel rendelkező, illetékes bírósághoz” – tette hozzá a fővárosi főügyész. Sódor István elmondta azt is, hogy az ügyészség a törvény szerint nem is vizsgálhatja az indítványt, a szükséges iratok beszerzése után mérlegelés nélkül továbbítania kell.

A törvény előírja többek között azt, hogy az indítványnak meg kell jelölnie a feltételezett elkövető személyi adatait, a bűncselekmény tényállását és a bizonyítékokat. Sódor István kérdésre válaszolva elmondta: tudomása szerint egy személyt megjelölt vádlottként a Millenáris Kht. ügyében benyújtott pótmagánvádlói indítvány.