A rendőrség elfogta azt a középiskolást, aki a rendőrséghez, az országgyűléshez és több televíziós műsorhoz küldött elektronikus levelében a Parlament és a Magyar Nemzeti Bank épületének felrobbantásával fenyegetőzött – közölte a rendőrség az MTI-vel pénteken.

Az elektronikus üzenetet október 28-án küldték, a levél írója magát “mocskos terroristának” nevezi és közli, november 4-én fel fogja robbantani a Parlamentet egy repülővel és a Magyar Nemzeti Bankot egy pokolgéppel, ha nem mond le a kormány.

A levelet írója “Jolgi Bin Laden után szabadon” aláírással jegyezte – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság internet-csoportjának vezetője.

Peszleg Tibor őrnagy elmondta: a fenyegetőzőt csütörtökön fogták el. Kihallgatásán a vidéki középiskola diákja beismerte, hogy ő küldte iskolatársának postafiókjáról a levelet, amit viccnek szánt és nem gondolta, hogy komolyan veszik. A fiú ellen közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás, de vélhetően amiatt is felelősségre vonják, hogy jogosulatlanul használta fel iskolatársa címét.

Peszleg Tibor megjegyezte: ez az első eset, hogy ilyen fenyegető levelet kaptak, és az, hogy egy nap alatt elfogták a levél küldőjét, azt bizonyítja, nem lehet eltűnni az internet látszólagos névtelensége mögött.