Az ügyész súlyosításért, a védő felmentésért, enyhítésért, illetve az eljárás megismétléséért fellebbezett a fekete angyalként ismertté vált Faludi Tímea büntetőperének másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán kedden.

Faludi Tímea az utolsó szó jogán visszavonta korábbi beismerő vallomásait és úgy nyilatkozott: minden csak kitaláció volt.

A Nyírő Gyula Kórház egykori ápolónője a Fővárosi Bíróság (FB) elsőfokú ítélete szerint 2000. május és 2001. február között önkényesen adott be injekciókat hét, később elhunyt betegnek.

Az FB tavaly decemberben nem jogerősen 9 év fegyházra ítélte Faludi Tímeát. Egy esetben emberölést, két esetben annak kísérletét állapította meg a bíróság, s ezek miatt több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, további négy eset pedig foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetésnek minősült.

A keddi tárgyaláson az ügyész az első fokon megállapított tényállást megalapozottnak értékelte.

Hangsúlyozta, hogy a kétséges adatokat a vádlott javára értékelte az első fokon eljáró ügyész és a bíróság is.

A vádhatóság képviselője tavaly decemberben súlyosításért fellebbezett, és a cselekmények alapján kiszabható büntetés 10 éves alsó határát lényegesen meghaladó szabadságvesztést indítványozott.

Faludi Tímea ügyvédje másodfokon felmentést, enyhítést, illetve az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás elrendelését indítványozta.

Álláspontja szerint az egyedüli bizonyíték Faludi Tímea számtalanszor módosított, ellentmondó, az eljárás egyéb adataival több ponton is összeegyeztethetetlen vallomása, melyre nem alapítható elmarasztaló ítélet.

Kétség gyötör a tekintetben, hogy védencem beadta-e egyáltalán az injekciókat – fogalmazott perbeszédében az ügyvéd.

Az Fővárosi Ítélőtábla várhatóan délután hirdeti ki másodfokú határozatát.