Természetesen nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha a főkapitánnyal kell tárgyalnom, nem szerencsés azonban, ha a belügyminiszter Salgó Lászlóval üzen – nyilatkozta a legfőbb ügyész.

Polt Péter határozottan leszögezte: nem kíván lemondani, a politikai támadások inkább csak erősítik őt ebbéli elhatározásában.

Valóban fontolgatja a lemondását, vagy csupán eshetőségként említette az MTV A szólás szabadsága című műsorában, hogy két hét múlva talán már nem ön lesz a legfőbb ügyész?

– Amikor felkértek a hét végi beszélgetésre valóban azt mondtam: nem szívesen vállalok késő esti beszélgetéseket, mert fáradt vagyok, és az sem biztos, hogy két hét múlva még én leszek a legfőbb ügyész. De nem a szakmai feladatok merítenek ki. A szakmai felvetéseknek álcázott politikai támadások vonják el az időmet és energiámat a valódi feladatoktól, s ez nemcsak fárasztó, hanem az ember hangulatát is tönkreteszi. Ezzel együtt tartom korábbi álláspontomat: hat évre szól a megbízásom, amit ki is szeretnék tölteni. A mandátumom lejárta előtt ugyanis kizárólag akkor állhatnék fel, ha mindenki elismerné: az ügyészség jól, szakszerűen és törvényesen végezte – és végzi ma is – a dolgát. Amíg mindennaposak a szakmai köntösbe bújtatott politikai támadások, már csak azért sem távozhatok, mert akaratom és meggyőződésem ellenére azt a látszatot kelteném, hogy a személyemet és az ügyészi szervezetet ért kritikák megalapozottak voltak.

A teljes interjú:
http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?…