Helybenhagyta a táblabíróság annak a férfinak az életfogytiglani ítéletét, aki brutálisan meggyilkolta a feleségét Röszkén, és csaknem agyonvert egy idős asszonyt Kisteleken – jelenti a HavariaPress.

A röszkei férfi az ítélet értelmében legkorábban 30 év után szabadulhat a fegyházból. A 32 éves férfit a bíróság – tekintettel arra, hogy a két bűncselekmény törvényi egységet képez – több emberen elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek. A Szegedi Ítélőtábla határozata jogerős.

Az ítélet szerint a férfi a megromlott házassága miatt 2000. januárjában felkereste egy idős ismerősét, aki korábban többször is támogatta anyagilag. Mikor az idős asszony azt javasolta a férfinak, hogy mégse hagyja el a feleségét, az feldühödött, és egy feszítővassal agyba-főbe verte a nőt. Az őrjöngő férfi ezután sorsára hagyta életveszélyesen megsérült áldozatát, akin utóbb koponyaműtétet kellett végrehajtani. A férfi ügye rövid időn belül bíróság elé is került, s őt a Csongrád Megyei Bíróság 2000. június 13-án, első fokon hat év börtönre ítélte.

Az ügy jogerős befejezésétől való félelem miatt a pár végleg döntött a válásról, ám nem költöztek szét. Az állandósuló feszültség miatt azonban egy októberi napon a férfi nekiesett az asszonyának, és megfojtotta a 27 éves nőt. A holttestet ezután – körülbelül két nap leforgása alatt – elégette, a maradványokat pedig a tanyája udvarán lévő kútba öntötte. A brutális férfi ismerőseinek azt állította, hogy asszonya a fővárosba utazott, ő maga pedig tervbe vette, hogy a felelősségre vonás elől külföldre szökik. Végül, 2000. október 19-én mégis feladta magát a Szegedi Rendőrkapitányságon.