Alföldi Róbert színművész 60 millió forint megfizetésére kéri kötelezni a Villám című színes magazin kiadóját – közölte a művész jogi képviselője.

“Álláspontom szerint a lap egyik augusztusi írása súlyosan sérti ügyfelem személyiségi jogait, amikor valótlanul állítja róla, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetem tanáraként arra használja fel helyzetét, hogy tanítványaival szerelmi viszonyt folytasson” – fejtette ki Mester Csaba. Mindez hamis színben tünteti fel a népszerű színművészt, rendezőt. Sérti jó hírnevét, becsületét, emberi méltóságát és magánéletét.

“A cikk Alföldi Róbert szerelmi életében vájkál, szexuális orientációjára vonatkozó adatokat közöl, holott ezt csak az érintett beleegyezésével lehet megtenni” – mutatott rá az ügyvéd.

Alföldi Róbert 30 millió forintos kártérítés és 30 millió forint, az állam javára megfizetendő közérdekű bírság megfizetésére kéri kötelezni a magazin kiadóját, továbbá elégtételként a lap egy számának elmaradását is kéri – mondta az ügyvéd. “Amennyiben kedvező döntés születik, ügyfelem humanitárius célokra ajánlja fel a megítélt kártérítést”.

“A bírósági gyakorlatban szokatlanul súlyos kereseti kérelmekkel az a célunk, hogy a bíróságok végre a jelenleginél hathatósabb eszközökkel próbáljanak gátat szabni az olyan bulvárújságírásnak, amely az üzleti szempontok egyoldalú érvényesítése során a személyiségi jogsértésektől sem riad vissza” – hangsúlyozta Mester Csaba.