Az Alkotmánybíróság folytatja a kórháztörvény alkotmányosságának vizsgálatát.
Több párt és szakmai szervezet fordult indítvánnyal a testülethez az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi szolgáltatások szervezéséről szóló törvény alkotmányellenességének megállapítását kérve.

Az Alkotmánybíróság teljes ülésének napirendjén szerepel Mádl Ferenc köztársasági elnök alkotmányértelmezésre irányuló indítványa is. Az államfő a törvényhozási eljárásban betöltött szerepének értelmezését kéri annak kapcsán, hogy az Országgyűlés 2003. június 23-i rendkívüli ülésén változatlan formában fogadta el a kórháztörvényt, amelyet a köztársasági elnök aznap küldött vissza megfontolásra a Parlamentnek.

A testület megtárgyalja a Rendőrségről szóló törvénynek a közbiztonsági őrizetre vonatkozó szabályait kifogásoló indítványt.

Az alkotmánybírák megvitatják azokat az indítványokat, amelyek szerint alkotmányellenesek az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvénynek a mentelmi joggal kapcsolatos egyes rendelkezései.

Egy indítványozó a távhőszolgáltatásról szóló törvénynek a méréssel, az elszámolással és a díjfizetéssel összefüggő rendelkezéseit támadja.

Egy másik indítványozó szerint alkotmányellenesek a Munka Törvénykönyvének a kollektív szerződésre vonatkozó egyes szabályai.

A testület elé kerül a Polgári Törvénykönyvnek a közös tulajdon megszüntetésére vonatkozó egyik szabályát megkérdőjelező indítvány.