Az Országgyűlés hétfőn elutasította a legfőbb ügyész Répássy Róbert (Fidesz) interpellációjára adott válaszát. A fideszes képviselő az MSZP által 1990-ben alapított Kime-Net Kft. ellen megszüntetett nyomozással kapcsolatban kérdezte Polt Pétert, a cég ugyanis jelentős köztartozást halmozott fel, miközben számos tulajdonosváltáson ment keresztül.

Később Polt Pétert egy kormánypárti képviselő interpellációja kapcsán is leszavazta a parlament. Gusztos Péter(SZDSZ) az Országimázs Központtal, illetve a Milleniumi Országjáró című kiadvánnyal kapcsolatos feljelentés ügyében interpellált.

A képviselő elmondta: a szocialista párt 1993-ban megvált a kft.-től, de az új tulajdonos a társaság korábbi ügyvezetője, Váci Péter lett, “aki korábban több MSZP közeli vállalkozásban is tisztséget vállalt.”Hozzátette: 1995-ben a kft.-t egy forintért vásárolta meg egy Magyarországon élő görög férfi, Hatzigiannisz Hrisztosz, aki szerint visszaéltek személyes adataival, mert ő nem vásárolta meg a Kime-Net Kft.-t.

A fővárosi cégbíróság 2000 áprilisában megállapította a több tíz millió forintos köztartozást felhalmozó társaság fizetésképtelenségét, és elrendelte a kft. felszámolását – fogalmazott.

Répássy Róbert elmondta, hogy az APEH bűnügyi igazgatósága 2001 januárjában csalás és a számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanúja miatt rendelte el a nyomozást.

Bővebben: http://hirek.mti.hu/news.asp?…