Személyiségi jogi pert indított a Legfőbb Ügyészség Kovács László MSZP-elnök ellen. A beadvány szerint Kovács megsértette az ügyészség személyiségi jogait.

A beadvány szerint Kovács megsértette az ügyészség személyiségi jogait, amikor azt állította: a vádhatóság „bűnpártolásnak látszó módon foglal állást különböző ügyekben”. Az ügy tárgyalását jövő év február 12-én kezdi a Fővárosi Bíróság.

Az MSZP elnökének kijelentései az Országgyűlésben is vihart kavartak: Répássy Róbert (Fidesz) arra szólította fel Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy határolódjon el külügyminisztere nyilatkozataitól. Válaszában a kormányfő közölte: nem talál kivetnivalót az MSZP elnökének szavaiban.

Ugyancsak a Fővárosi Bíróság tárgyalja hétfőn azt a keresetet is, amelyet szintén a Legfőbb Ügyészség és egy ügyész indított a Népszava című napilap ellen. A vádhatóság szerint az újság egyik cikkében olyan hamis látszatot keltett, mintha az ügyészségnek és az egyik ügyésznek köze lett volna Kulcsár Attila – a több milliárd forint sikkasztással gyanúsított bróker – Bécsbe történt szökéséhez.