Összetett rendőri eljárás indult az illegálisan másolt digitális és analóg tartalmak visszaszorítására, melynek során az ORFK jónéhány webhelyet is bezáratott.

Az utcán és a cybertérben is több, illegális másolatokat pénzért kínáló ember körmére nézett a rendőrség. Az ORFK bejelentése szerint a piaci razziák során számos kalózmásolatot (CD-ket, kazettákat) foglaltak le a hatóságok, mely események nem csak Budapestre korlátozódtak. A főváros mellett Pécsett, Miskolcon, Ózdon, Érden, Cegléden, Gödöllőn és még néhány egyéb magyar településen tartottak ellenőrzést a rendőrök.

Elmondható, hogy a hamisított termékek átlagos ára a következőképp alakul(t): DVD 1500 forint, VCD 1000 forint, VHS kazetta 800 forint. Ezek árusítása miatt a hazai forgalmazók évente körülbelül 6 milliárd forintos kárt realizálnak, de hiányt jelent ez az államkassza számára is. A piaci árusok nem ritkán az Internetről rendelik meg a filmeket, melyeket aztán (természetesen haszonnal) továbbadnak.

Peszleg Tibor, az ORFK Internet Csoportjának vezetője szerint elmúlt az internetes kalózfilm-kereskedés kezdeti kora, amikor még lelkes fiatalok álltak a terjesztés mögött. Peszleg szerint már komoly bűnözői csoportok is felfedezték maguknak ezt a szegmenst. Többnyire emeltdíjas SMS-ért lehet hozzáférést szerezni az ilyen honlapokhoz, ahonnan aztán – szintén a jogdíjak megfizetése nélkül – lehet (illegálisan) letölteni a dalokat, filmeket. Jelenleg tizennégy magyarországi honlap ügyében nyomoznak a magyar hatóságok.