A belga hatóságok újra megnyitották Pándy Andrásnak, a többszörös gyilkosságért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt magyar származású segédlelkésznek a dossziéját.

A két feleségét és négy gyerekét meggyilkoló, majd a holttesteket feldaraboló Pándyt 2002 márciusában életfogytiglani börtönre, bűntársát, Ágnes lányát pedig 21 évi börtönre ítélte Belgiumban egy esküdtszék. Pándy András soha nem ismerte el a gyilkosságokat, közvetlen tárgyi bizonyíték vagy holttest nem került elő, azt a néhány csontdarabot, amelyet egyik házában találtak, sem sikerült azonosítani.

Nemrégiben azonban – mint a La Derniere Heure című belga lap írta pénteki számában – egy szomszéd vallomást tett, aki azt állítja, hogy a Belgiumban élő, magyar származású férfi időnként átjött az ő kertjébe, s ott egy ciszternába dobva tüntetett el holttesteket. A nyomozók egyelőre ennek a szomszédnak a vallomását vizsgálják abból a szempontból, hogy elég hihető-e, azaz érdemes-e elkezdeni egy újabb aprólékos és költséges vizsgálatot az esetleges emberi maradványok felkutatására. Ráadásul Pándyt már elítélték, a lehetséges leghosszabb büntetést kapta, s ugyanabban az ügyben még egyszer nem lehet újra bíróság elé állítani.

A Le Soir viszont olyan értesülést közölt, hogy egyes híresztelések szerint a magyar férfi szervkereskedelemmel is foglalkozott: ez viszont már új vádpont lenne, amely – ha bebizonyosodik – újból bíróság elé hozhatná az ügyet.