Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést. A kormánypárti képviselők egyöntetűen igennel, a demokrata fórum politikusai nemmel szavaztak, míg a Fidesz-frakció a voksolás előtt kivonult a teremből. Az ellenzék a szavazás előtt ismét új költségvetést kidolgozását követelte.

A parlament megszavazta a pénzügyi felügyelet működéséről szóló törvénymódosítást. E szerint az eddigi egyetlen elnök helyett öt tagból álló Felügyeleti Testület irányítja majd a szervezetet.

A képviselők törvényt hoztak a befektetők és a betétesek védelméről. Az újjászervezett pénzügyi felügyelet hatósági feladatkörében nem utasítható. A miniszter nem adhat neki szakmai szempontokat sem. A szervezetet testület irányítja majd, melynek vezetőjét az Országgyűlés választja. Szász Károly jelenlegi megbízott megbízatása januárban megszűnik. A szavazásban csak a kormányoldal vett rész 4 szabaddemokrata a javaslat ellen szavazott.

Döntöttek több olyan törvényjavaslat részleteiről is, amelyek zárószavazása jövő hétfőn várható. A filmtörvényhez például olyan módosító indítványt fogadtak el, amely növeli a befektetők ösztönzését. A ráfordítás 10 százaléka helyett 20 százalékéval csökkenthető a társasági adó. Emellett a Magyarországon bérmunkában filmet forgató cégek adóalapjukat is hasonló összeggel mérsékelhetik.

A jövedéki törvényjavaslatban 2004. augusztus elsejétől kötelezővé teszik a vendéglátásban az italok napi készletnyilvántartását. A kereskedők már több ilyen próbálkozást meghiusítottak, hivatkozva a túlzott adminisztrációs terhekre. A borászok viszont arról vannak meggyőződve, hogy a borhamisítás ellen, csak a vendéglátóhelyeket is ellenőrizve lehet eredményesen fellépni.