Már úgy tűnt, lassan lezárul a Kerkorian kontra Daimler-Chrysler per első köre, a feleknek tegnap kellett bemutatniuk utolsó bizonyítékaikat. Ezen a ponton azonban ismét megakadtak az események az autókonszern ügyvédjei ugyanis olyan dokumentumokat is átadtak, melyeket már régen a másik fél rendelkezésére kellett volna bocsátaniuk.

A bíróság várhatóan jövő héten közli, mit is lép erre. Ha arra a következtetésre jutnak, hogy a későn átadott iratok hátráltatták a felperest, akkor újrakezdődhetnek a tanúvallomások. Ez esetben Jürgen Schrempp, a Daimler-Chrysler vezetője lehet az ügyvédi műhiba egyik fő kárvallottja, hiszen nem lenne meglepő, ha Kerkorian ügyvédje újabb maratoni kérdéssorozatot intézne hozzá.

Ha a bíróság úgy véli, hogy a most bemutatott dokumentumok ismerete nem befolyásolta volna jelentősen a felperest, akkor várhatóan pénzbüntetéssel megússza a Daimler-Chrysler. Mindazonáltal ezt az esetet tartják kevésbé valószínűnek, a dpa szerint ugyanis május előtt nem várható ítélet.