Egy kínai online játékos elvesztette az internetes játékban felhalmozott “fegyvereit” és “kincseit”. Ezt követően a bírósághoz fordult, azzal, hogy adják vissza neki jogos virtuális tulajdonát.

A bíróság még csütörtökön úgy döntött, hogy az online játékot forgalmazó Beijing Arctic Ice Technology Development nevű cégnek vissza kell adnia a játékosnak az elvesztett tételeket.

A 24 éves vállalati dolgozó két évet és több mint 1000 dollárnak megfelelő összeget áldozott már a játékra, melynek célja a virtuális “biokémiai fegyver” megszerzése, mellyel a játékot győzelemre lehet vinni.

A fiatal internetező még februárban fedezte fel, hogy “fegyverei” elvesztek, és egy másik azonosítóval valaki más használta azokat.

A férfi először arra kérte a játékot forgalmazó céget, hogy szolgáltassa ki számára a “fegyverbitorló” adatait. Amikor a cég erre nem volt hajlandó, a rendőrséghez fordult, ám itt sem járt szerencsével.

Az egyébként igen népszerű Vörös Hold nevű játékra először fel kell iratkozni, majd különböző kártyák megvásárlásával vehetünk magunknak játékidőt.

A vizsgálat során megállapítást nyert: a játék szerverein virtuális lyukak találhatóak, melyeket a hackerek könnyedén ki tudnak használni, és a cég felelősséggel tartozik az elveszett (virtuális) tulajdonért.

Ez volt az első ilyen jellegű per Kínában.