Harmadik nekifutásra sem tudott dönteni az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Tilos Rádió sorsáról: a jövő héten, a bekért szakvélemények ismeretében tárgyalják ismét az ügyet.

Az ellenzéki elnökségi tagok továbbra is a rádióadó betiltását, a kormánypártiak pedig a sugárzás ideiglenes felfüggesztését javasolták. A rádióadó azért került nehéz helyzetbe, mert egy élő műsorban az egyik műsorvezető a következő megjegyzést tette: “kiirtanám az összes keresztényt.”

Az ORTT a testület szakkollégiumától, valamint egy, a médiahatósággal régebb óta munkakapcsolatban álló ügyvédi irodától kértek véleményt arról, hogy “van-e jogi lehetőség a megszüntetésre” – közölte Ladvánszky György, a grémium egyik, MSZP által jelölt tagja. Az ORTT irodájának a szerdai ülésre készült előterjesztése szerint harminc napra függesztették volna fel a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát, valamint “utolsó, végső figyelmeztetést” kapott volna a médium, amelyet követően újabb, súlyosabb szankció esetén azonnali hatállyal fel lehetne mondani műsorszolgáltatási szerződését. Mint mondta, ő, valamint Hajdu István, a testület elnöke támogatta ezt a javaslatot, míg a jelen lévő másik két tag – Erdős Zsuzsanna (Fidesz) és Wéber János (MDF) – a szerződésbontásra voksolt.

“A döntést az ORTT elnapolta és a jogszabályi háttér egyértelmű – elemző jellegű – kifejtésére kért fel két szervezetet” – fogalmazott kevéssel korábban, a tanácskozást követően Vékony Éva, az ORTT szóvivője, további részletek közlése nélkül. A szóvivő közölte, hogy “a testület minden, az ügy tisztázását előmozdító rendelkezésére álló eszközt fel kíván használni döntésének előmozdítása érdekében.”