A rendőrségen megalakultak azok a munkacsoportok, amelyek az utóbbi évek legjelentősebb szervezeti átalakulásának tematikáját dolgozzák ki a belügyminiszter által megadott néhány hetes határidőn belül.

A legnagyobb várakozás a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság helyébe lépő magyar FBI, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felállítását előzi meg. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a négyszáz fősre tervezett egység már nyár derekán megkezdené működését, majd idővel új székházba költözne, amelyet a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán építenének fel.

Legkésőbb jövő hónap végére a rendőri vezetésnek le kell tennie a belügyminiszter asztalára az utóbbi évek legjelentősebb szervezeti átalakulásának apró részletekig kidolgozott tervezetét. A hétfő óta csak magyar FBI-ként emlegetett majdani Nemzeti Nyomozó Irodára vonatkozó elképzelések már körvonalazódnak, s – a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság helyébe lépve – akár már nyár közepén megkezdheti működését.
Az új csúcsnyomozó szerv a jelenlegi 350 főről mintegy négyszáz főre bővülne. Az operatív munkát irányító parancsnoki apparátus létszáma ugyanakkor a mostaninak csaknem a felére csökkenne a tervek szerint.

Bővebben:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?…