A www.hif.hu és a www.nhh.org.hu internetes címek alatt érhető el a januártól működő Nemzeti Hírközlési Hatóság honlapja. A kézenfekvőnek tűnő nhh.hu domaint néhány héttel a távközlési felügyeleti szerv megalakulása előtt jegyezte be egy magánszemély.

Továbbra is az év végén megszűnt www.hif.hu, valamint a www.nhh.org.hu internetes címen érhető el a január 1-től működő új távközlési felügyeleti szerv, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) – korábban Hírközlési Felügyelet – honlapja. Logikus lehet, hogy az NHH weboldalát keresők első körben a kézenfekvő www.nhh.hu címet gépelik be a keresőbe, ekkor azonban nem várt eredménnyel találkozhatnak: jelenleg az nhh.hu cím alatt egy hongkongi vállalat honlapja érhető el, mely a Ngai Hing Hong nevű műanyagipari társaság tevékenységét mutatja be.

A .hu végződésű domain-információk nyilvános adatbázisából kiderül, hogy az nhh.hu címet egy szegedi magánszemély jegyezte be a tavalyi év novemberében. A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága vélekedése szerint a regisztráció időpontja alapján felmerülhet a domain-rókerkedés esete, hiszen a bejegyzés időpontjában már közismert volt a Nemzeti Hírközlési Hivatal elindulásának híre. Így előfordulhat, hogy a cím bejegyzője későbbi anyagi haszon reményében vásárolta meg magának az nhh.hu-t.

Bővebben:
http://www.origo.hu/…erkedes.html