A szélessávú internetelérés viszonylag könnyen megosztható, a szolgáltatók ezt mégsem engedélyezik. Bár az olcsóbb internetezésre vágyók szerint a szolgáltatók csak önző üzleti érdekeik miatt vezették be a szigorú korlátozást, a valóságban törvényi akadálya van a sávszélesség lakáson kívüli megosztásának.

Sokan szeretnének olyan átalánydíjas interneteléréshez jutni, amely nem feltétlenül szélessávú, de viszonylag olcsó és nem kell a szolgáltató kénye-kedve szerint kijelölt kedvezményes időzónákhoz igazodni. Ha valamelyik szomszédnak van már ADSL vagy kábelinternet előfizetése, és némi támogatásért szívesen lemondana a sávszélesség egy részéről, akkor egy kisebb hálózat felépítésével könnyedén megosztható az internetelérés.

A módszer azonban csak lakáson belül alkalmazható, mivel a hírközlési törvény szerint a lakáson kívüli megosztás engedély nélküli hálózati szolgáltatásnak számít, nyilatkozta az Indexnek Szűcs László, az UPC sajtókapcsolati igazgatója. A vállalat egyébként azonnal megszüntetheti a kapcsolatot, ha illegális megosztást észlel.

Bővebben:
http://index.hu/…/netmeg0119/