Dominique Perben hétfőn Bárándy Péterrel tárgyalt Budapesten, a francia igazságügyi miniszter méltatta a Magyarországon elindult jogi reformokat, és azt mondta: Magyarország az egyik legjobb tanuló a csatlakozó országok között.

Magyarország az egyik legjobb tanuló a csatlakozó országok között – jelentette ki a francia igazságügy-miniszter az “Európa, a fiatalok elképzelik jogaidat” elnevezésű konferencia után Budapesten. Dominique Perben szerint Magyarország számos bizonyítékát adta annak, hogy elkötelezett a már megkezdett reformok mellett, és hogy aktív tagjává kíván válni a 25-ök Európájának.

Dominique Perben tavaly Bárándy Péter igazságügyi miniszternek írt levelében szorgalmazta, hogy fiatal magyar jogászok is részt vehessenek az általa kezdeményezett “Európa, a fiatalok elképzelik jogaidat” című, több európai nemzet jogászait összefogó közös projekt munkájában. A kezdeményezés francia, angol, német, spanyol, török és fiatal magyar jogi szakemberek számára teremt lehetőséget, hogy négy kutatási területen – a környezetvédelmi jog, a vállalat-áthelyezések és a munkavállalók jogai, a közúti közlekedés biztonsága, valamint az új információs technológiák büntetőjogi, etikai kérdéseinek témakörében – újító javaslatokkal járuljanak hozzá az egységes igazságügyi térség megvalósításához.