Nincs késésben a kormány az új korengedményes nyugdíjrendszer kidolgozásával – mondja a munkaügyi miniszter. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban néhány héten belül kerül napirendre a kérdés.

Az utóbbi napokban több bírálat is érte a kormányt, illetve a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumot, hogy késik a korengedményes nyugdíj megváltoztatásának tervével.

  • Nem vagyunk késésben. A kormány ütemterve szerint ezzel ebben az évben kell elkészülnünk. Ehhez képest tehát szó sincs semmiféle késlekedésről, ugyanis az Országos Érdekegyeztető Tanácsban néhány héten belül ennek a koncepciónak a megvitatása megtörténhet. Korábban viszont valóban optimistábban ítéltük meg a munka kilátásait. Azt hittük, hogy korábban is elvégezzük ezt a munkát, amelyért egyébként az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter felel. Ezt az optimizmusunkat az idő nem igazolta, de késésben nem vagyunk – nyilatkozta Burány Sándor. Az új korengedményes nyugdíjrendszer pedig várhatóan a következő évben lép életbe.