Megújult az Európa szerver az Európai Bizottság által fenntartott európai uniós honlap. Az új portál, amely az EU hivatalos nyelvein érhető el, a fiatal közönség érdeklődését szeretné felkelteni az EU-s témák iránt. Az ígéretek szerint az Európa szerver új, felhasználóbarát szolgáltatásokat, interaktív játékokat, egyszerűbb eligazodást és keresőszolgáltatást nyújt majd.

Az információkat folyamatosan töltik fel az új tagországok nyelvein is. A megújult honlap 2004 nyarára egészül ki az összes új elemmel.

Az Európa szerver valószínűleg a világ legnagyobb honlapja: olyan többnyelvű portál, amely nem csak információkkal, hírekkel szolgál, hanem elérést biztosít a teljes EU-s joganyaghoz is.

A honlap nagy része az EU minden hivatalos nyelvén elérhető, jelenleg körülbelül két és fél millió oldalt és több ezer fényképet tartalmaz. A honlapot az Európai Bizottság kezeli. A napi átlagos látogatószám háromszázezer körül mozog.

A megújult honlap célja praktikus információk megjelenítése, kiadványok és egyéb információs anyagok elérhetővé tétele és olyan játékos elemek bevezetése, amelyek elősegítik a szórakoztató információszerzést.