Hétfőn délelőtt M. Giorgio Richard vallomásával vette kezdetét a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB)annak a három férfinak a pere, akik január 11-én a Tilos Rádió előtt tartott tüntetésen elégettek egy izraeli zászlót. A gyorsított bírósági eljárás hétfői napján a vádlottak vallomástétele után délután a bíróság megkezdte a tanuk meghallgatását.

Miután a bíróság helyt adott a védők újabb bizonyítási kérelmeinek, az ügy tárgyalását március 18-ra napolta el.

M. Giorgio Richard vallomásával vette kezdetét az a gyorsított bírósági eljárásban folytatott per, melynek három vádlottja részt vett egy izraeli zászló elégetésében a Tilos Rádió előtt január 11-én tartott tüntetésen.

M. Giorgio az ügyészségen tett vallomásához hasonlóan azt állította: a demonstráción egy ismeretlen férfitől feltehetőleg kábítószertartalmú cukorkát kapott. Később az ismeretlen ismét feltűnt és állítólag bíztatta M. Giorgiót a zászlóégetésre.

B. Miklós vallomásában hangsúlyozta: nem ért egyet a váddal, szerinte nem történt bűncselekmény. A Tilos Rádió elleni tüntetésre politikai hovatartozásának kifejezésre juttatása miatt ment el – tette hozzá.

A szerb-montenegrói állampolgárságú F. Zoltán szintén nem érezte magát bűnösnek. Vallomásában elmondta, hogy a tüntetés félidejében hazaszaladt az izraeli zászlóért, s akkor vette magához az égetésnél használt oldószert is. F. Zoltán kijelentette: tettét szimbolikus üzenetnek szánta a Tilos Rádió és a mögötte álló körök felé.

A bíróság elrendelte M. Giorgio orvosszakértői vizsgálatát, annak megállapítására, hogy milyen szer okozhatta az átmeneti tudatmódosulást. A bíróság új tanuk meghallgatását is elrendelte, s döntött arról, hogy a következő tárgyalási napon minden filmfelvételt megtekintenek.

Bővebben:
http://hirek.mti.hu/news.asp?…