Két év két hónap letöltendő szabadságvesztésre súlyosbította a Pécsi Ítélőtábla a mostohaapja meggyilkolásával vádolt fiatal lány, Simek Kitty ítéletét – jelenti a HavariaPress.

A 15 éves lányt szeptember elején, első fokon egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, s az ügyben a vád és a védelem képviselői is fellebbeztek. Az ügyvéd a másodfokú tárgyaláson visszavonta az enyhítésre vonatkozó kérelmét, az ügyészek fellebbezésének azonban helyt adtak a táblabírák, mivel szerintük az első fokú ítéletnek nem volt visszatartó ereje. A kislány anyjának hét hónapos, felfüggesztett büntetését, amit bűnpártolás miatt szabtak ki rá, az Ítélőtábla helybenhagyta.

A vád szerint a 14 éves tótújfalusi kislány tavaly augusztus 30-án agyonlőtte alvó mostohaapját, az őt ért bántalmazások miatt. A lány és az anya vallomásai szerint a helyi kocsmát bérlő mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittyt, ezt azonban nem sikerült egyértelműen bizonyítani. A másodfokon eljáró bíróság az ítélet indoklásában súlyosbító körülményként emelte ki, hogy Kitty kivégzésszerűen, ráadásul álmában végzett nevelőapjával, a gyilkossághoz különösen veszélyes eszközt – pisztolyt – használt, másnap pedig szórakozni ment. A bírák úgy ítélték meg, hogy az emberölés az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, aminek egy felfüggesztett szabadságvesztés nem igazán súlyos büntetése. Emellett úgy vélték, a kislánynak nem ez lett volna az egyetlen módja, hogy szabaduljon a családi konfliktusok elől. Simek Kittynek a rá rótt szabadágvesztést fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.