A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) február 12-ig befejezi a Tilos Rádió elleni tüntetésen bántalmazott MTI-s fotóriporter ügyében indított belső vizsgálatát – közölte a fővárosi rendőr-főkapitány szerdán az MTI-vel.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) elnöke január 13-án tett feljelentést a BRFK vezetőjénél, miután a Tilos Rádió előtti demonstráción a hírügynökség munkatársát egy ismeretlen bántalmazta és fényképezőgépét megrongálta.

“Ezt rendőri intézkedés elleni panaszként kezeljük, a vizsgálatot az állományilletékes parancsnok folytatja, erre az államigazgatási eljárásról szóló törvény alapján 30 napja van” – mondta Gergényi Péter dandártábornok. Szavai szerint ez azt jelenti, hogy a vizsgálat elvégzésének határideje február 12-e, ami további 30 nappal meghosszabbítható, tekintettel arra, hogy nagyon sok személyt kell az ügyben meghallgatni.

A Tilos Rádió előtti tüntetéssel kapcsolatban két belső vizsgálatot is indított a rendőrség: a BRFK a bántalmazott MTI-s fotóriporter ügyében vizsgálódik, míg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a rendőri szakszerűséget, a szakmai munkát értékeli.

Az ORFK vizsgálatáról kedden, az országos szerv elmúlt évi tevékenységét értékelő értekezlet után Salgó László vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón beszélt. Mint mondta, véleménye szerint van analógia a Tilos Rádió előtt történtek és a Kendermag-tüntetés között, “ugyanis a rendőrség akkor is elismerte, hogy történtek hiányosságok, akkor is elismerte, hogy személyi felelősségre vonásra történt intézkedés, legfeljebb a munkatársaink személyiségi jogaira jogosul hivatkozva nem neveztük meg, hogy kik azok”.

Bővebben:
http://hirek.mti.hu/news.asp?…