A jószerivel ismeretlen Teknowledge cég olyan óriás vállalkozásokat vádol technológiájának elbitorlásával, mint a Microsoft, a Yahoo és a Time Warner. A Teknowledge jogdíjat és kártérítést követel. Az alperesek visszautasítják a vádat, szerintük a szóban forgó szabadalom érvénytelen.

A kis szilícium-völgybeli szoftvercég hasonló okokból perli az Akamait, a C&W-t, és a Yahoo leányvállalatát, az Inktomit is. A Teknowledge azt állítja, hogy a Microsoft, a Yahoo és a Time Warner AOL divíziója által kínált online gyorstájékoztató (alert) szolgáltatásai, illetve az Akamai, a C&W és az Inktomi gyorstároló szolgáltatásai a 6.029.175 számon nyilvántartott szabadalmon alapulnak, melyet a Teknowledge 2002 februárjában kapott a technológiára, melynek lényege: “megváltozott állományok automatikus előhívása hálózati szoftverágens segítségével”. A Teknowledge jogdíjat és kártérítést követel. Az alperesek visszautasítják a vádat, szerintük a szabadalom érvénytelen.
A Microsoft a jelek szerint nagyon zokon vette a támadást, mert hétfőn ellenkeresettel élt, és két- az elektronikus számlarendezéssel illetve az információgyűjtéssel kapcsolatos – szabadalmának megsértésével vádolja a kis céget. A per előtti meghallgatásokra június 28-án kerül sor, s ha a bíró elfogadja a keresetet, 2005. augusztusában elkezdődhet az esküdtszéki tárgyalás.