Jogerősen két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Benkő Péter színészt egy áfacsalási ügy miatt. A színész élettársa, Magyar Ildikó hat és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítélethirdetésen sem Benkő, sem Magyar nem jelent meg.

A Fővárosi Ítélőtábla keddi, jogerős ítéletével kis mértékben súlyosbította a Fővárosi Bíróság 2002 szeptemberi, elsőfokú ítéletét Benkő Péter színész esetében. Korábban Benkőt két év börtönbüntetésre ítélték, de az ítélet végrehajtását akkor nem öt, hanem három évre függesztették fel. Emellett Benkő élettársa, Magyar Ildikó esetében is súlyosabb büntetést szabott ki a Fővárosi Ítélőtábla: Magyar elsőrendű vádlottként hat és fél éves végrehajtandó börtönbüntetést kapott. Első fokon négy és fél évre ítélték. Az ítélet kihirdetésén sem Benkő Péter, sem Magyar Ildikó nem jelent meg.

A színészt egy Nagykovácsiba tervezett lovas centrum építésével összefüggő félmilliárdos áfacsalási ügyben találta bűnösnek az ítélőtábla. A bíróság megállapította, hogy a lovascentrum beruházásakor Magyar Ildikó vezetésével és eszmei irányításával tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató cégek fiktív számlákat, bizonylatokat bocsátottak ki, és 2,7 milliárd forintos kifizetés után igényelték vissza csalárd módon a több mint félmilliárd forint áfát.

Bővebben:
http://www.origo.hu/…esztett.html