A Budaörs önkormányzatával karöltve végrehajtott kísérletben az ügyfelek egy programozott SMS-központon keresztül intézhetik gyorsabban, rugalmasabban az anyakönyvi kivonatokkal, lakcímbejelentéssel, vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatos ügyeiket.

A Budaörsi Önkormányzat, az Akadémiai Kiadó és a Pannon GSM mutatta be a nyilvánosságnak azt a felsőoktatási tankönyvet, amely a világon az elsők között foglalkozik részletesen a mobil távközlés közigazgatási ügyintézésben való felhasználásának lehetőségeivel. A Pest megyei város nem pusztán helyszínt ad az eseménynek: a szakkönyvet összeállító Budapesti Corvinus Egyetemmel közös kísérlet keretében Magyarországon először valósul meg itt a mobil ügyintézés lehetősége.

A GSM-penetráció ma hazánkban (a nyugat-európai átlagot is meghaladva) eléri a 87 százalékot, logikus lépés tehát a mobiltelefon felhasználása a közigazgatásban. Az internet-alapú e-kormányzat fogalomkörét egy még frissebb kifejezéssel, az m-kormányzattal kell kibővíteni. Az m-kormányzat feltételeiről, következményeiről és követelményeiről szól Budai Balázs (Budapesti Corvinus Egyetem) és Sükösd Miklós (CEU Közép Európai Egyetem) világviszonylatban is mérföldkőnek számító tankönyve, az “M-kormányzat – M-demokrácia”, amely technológiai, jogi, közösségi és politikai szempontból taglalja a mobil kormányzat lehetőségeit és távlatait.

Bővebben:
http://www.piac-profit.hu/?…