Példátlan rendőri biztosítás mellett elkezdődött Kecskeméten az a maffiaper, amelynek érintettjei egy Balaton-parti vállalkozó meggyilkolására készültek.

A rendőrség szerint a vádlottak egy bűnszervezet teljes keresztmetszetét adják, a hatóságok által jól ismert vezetőktől az összekötőkön át a végrehajtókig mindenki megtalálható közöttük. A tárgyalást vezető bírót, Fodor Endrét ugyan nem érte fenyegetés – ellentétben több nyomozóval és ügyésszel –, így nincs szüksége rendőri biztosításra. Lapunk úgy tudja, hogy elektronikus riasztót hord magánál, és egyetlen gombnyomással segítséget hívhat.

A megyei bíróság épülete körül a tárgyalás idejére, vagyis a következő két hét minden napjára parkolási tilalmat rendeltek el. Tegnap kora reggeltől rendőrök járőröztek az utcán. A bejáratnál is két egyenruhás posztolt, munkatársunk csak a röntgenkapun keresztül juthatott be az épületbe. Az első emeleti tárgyalóterem előterében géppisztolyos kommandósok golyóálló mellényben vigyáztak a tizenegy vádlottra. Csak a folyósokon mintegy tucat rendőrt lehetett összeszámolni.
Mindemellett a bíróság biztonsági szolgálata is megerősített létszámban volt jelen. Fél kilenctől tízig a vádiratot ismertette a bírói tanács elnöke. Ezután a nyomozók által a bűnszervezet vezetőjének tartott Radnai László vallomása következett.

A férfi tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna, s állítása szerint nem is készült semmire. Ma várhatóan a másod- és harmadrendű vádlottat hallgatja meg a bíróság.