Átvette a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a szombati budaörsi pénzszállítórablás ügyében. Speciális nyomozócsoport állt fel a rendőrökkel tűzpárbajt vívó kalasnyikovos bűnözők elfogására.

Az országos rendőrfőkapitány, Bene László ötmillió forintra emelte a nyomravezetői jutalmat. A móri rablás óta a legnagyobb rendőri erőket vonták össze.

A három gépfegyveres harmincmillió forintot zsákmányolt a Group 4 pénzszállító autójából, amikor az az egyik áruház bevételét szállította volna el. A rablók a rendőröket golyózáporral fogadták, és egy kézigránátot is feléjük dobtak. A rendőrök is tucatnyi lövést adtak le a bűnözők BMW-jére. Nem kizárt, hogy valamelyik álarcos megsebesült, ezért a nyomozók lehetségesnek tartják, hogy a bűnözők orvoshoz fordulnak. A lőtt sérüléseket minden egészségügyi szakembernek kötelessége azonnal jelenteni.

A nyomozók biztosra veszik, hogy az elkövetők aprólékosan készültek a szombati bűncselekményre. Minden verziót számba vehettek, így az ellenállást, a rendőrök kiérkezését és a biztonsági kamera felvételeit is. Valószínűleg a pénzszállítók köréből is kaptak füleseket.
A vizsgálatok szerint a biztonsági őrök és a rendőrök is körültekintően jártak el, a fegyvereseknek mégis sikerült elmenekülniük. Bár a fegyverszakértő véleményére várni kell, nem lehet kizárni, hogy tavaly augusztusban a budapesti Szerémi úti támadást is ugyanez a csoport hajtotta végre. Akkor több tárat lőttek ki a tolatva menekülő pénzszállítók páncélautójára.

A nyomozók tartanak attól, hogy a rablás meghozza a kedvet a folytatáshoz. Ezért a felderítő csoporthoz vezényeltek több BRFK-s és Pest megyei nyomozót, remélve, hogy az újabb bűntett előtt sikerül azonosítani a rablókat.