Együttműködési megállapodást írt alá Marsi Erika, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója és Geri István, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FVF) főigazgatója a fogyasztók érdekeinek összehangolt védelme érdekében.

A pénzügyi szervezetek reklámjainak, hirdetéseinek vizsgálatát szakmai szempontból a PSZÁF, a mindenkor hatályos reklámtörvény alapján biztosított jogkörében pedig az FVF végzi – olvasható a megállapodásban. A két szervezet az eredményről kölcsönösen tájékoztatja egymást, s azt is vállalják, hogy a másik fél hatáskörébe tartozó ügyeket soron kívül eljuttatják egymásnak.

Mindkét fél kiemelt figyelmet fordít a biztosításközvetítői tevékenységre, s arra is, hogy a fogyatékkal élő ügyfelek – különösen a vakok és gyengén látók – egyszerűen és könnyen vehessék igénybe a pénzügyi szolgáltatásokat.

Annak érdekében, hogy a fogyasztók pénzügyi döntéseiket minél megalapozottabban hozhassák meg, a felek együttműködnek a pénzügyi tájékoztatók, szakmai kiadványok előkészítésében és megjelentetésében, s internetes honlapjaikon helyet biztosítanak egymás információs anyagainak.