26 gyanúsított, 35 bűncselekmény, 273 kihallgatott tanú, 55 372 oldal nyomozati anyag, 130 kötetben. A rendőrség lényegében lezárta a nyomozást a K&H ügyben, már csak az iratismertetés van hátra, ami a jövő héten kezdődik.

Érdemben nem sok újat mondtak a rendőrök a brókerbotrányról, annál több színes statisztikai adatokat ismertettek. 55 ezer oldal a nyomozati anyag, ha a 130 kötetet egymásra tennénk, öt és fél méter magas lenne az irathegy. 273 tanút hallgattak meg, többségük vagy Kulcsár Attila vagy a K&H Bank ügyfele volt. Hetet közülük meg is gyanúsítottak, ők valószínűleg tudtak Kulcsár Attila üzelmeiről. A rendőrök megismételték, hogy összesen 10 milliárd forint tűnt el. A pénz egyharmadából az ügyfeleknek beígért, irreálisan magas kamatokat fizették ki, a másik harmadból azoknak az off-shore cégeknek a költségeit, amelyeken keresztül tisztára mosták a pénzt, a maradékot pedig elköltötték. A 10 milliárdból 4,2-őt zároltak a hatóságok.

A befagyasztott számlák között azonban olyanok is vannak, amelyek tulajdonosait Kulcsár Attila, saját bevallása szerint, nem is ismerte. A rendőrök cáfolták, hogy vádalkut kötöttek az egyik gyanúsítottal, Rejtő E. Tiborral, a K&H volt vezérigazgatójával. Azt is mondták, az ő gyanúsítottjaik között nincs politikus.

“Olyan politikus akire ha ugy gondoljuk hogy mentelmi jogagal rendelkező politikus, magyarul közjogi funkciót betöltő és mondjuk döntően országgyűlési képviselő az nem lehet a mi eljárásunkban mert az nem rendőrségi hatáskörben van”. Papp Csaba azonban megjegyezte, a politikusok ügyében eljárni jogosult Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál több büntetőeljárás is folyik.