Az adóhivatal soha nem szokott telefonon adatokat kérni ügyfeleitől, így ha valakit az APEH-től hívják és adózási infomációkat kérnek tőle, tegye le a telefont.

Az Apeh közleménye szerint az elmúlt napokban áladóellenőrök kerestek meg telefonon cégeket, hogy gazdasági és adózási adatokat kérjenek tőlük. Az APEH felhívja a cégek figyelmét arra, hogy ilyen esetben tagadják meg az adatszolgáltatást és értesítsék az adóhatóságot.

Az adóhivatal adatokat telefonon soha nem kért és nem kér be, a nevében eljáró köztisztviselők minden esetben fényképes szolgálati igazolvánnyal, megbízólevéllel vagy általános megbízólevéllel rendelkeznek, amelynek bemutatása kötelező számukra.

A jelzett visszaélések minden bizonnyal gazdasági és adózási információ jogosulatlan megszerzésére irányultak. Ezért az APEH felhívja a gazdaság valamennyi szereplőjének figyelmét arra, hogy az ilyen vagy ehhez hasonló megkeresések esetén tagadják meg az információ kiadását, és haladéktalanul értesítsék az illetékes adóhatóságot.