Szanyi Tibor, a gazdasági és közlekedési minisztérium politikai államtitkára a GKI üzleti konferenciáján kiemelte, hogy szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy tisztességes piacgazdaság alakuljon ki Magyarországon.

A június 24-én Budapesten, rendezett konferencián Szanyi Tibor kifejtette: a tisztességes piaci magatartás eléréséhez helyre kellene állítani a bizalmat a kormányzat és a vállalkozások között. Ennek érdekében a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium egy operatív testületet hoz létre a közeljövőben, amely egyrészt vizsgálja a napi gazdasági folyamatokat, másrészt pedig javaslatokat tesz – mondta az államtitkár. A testület tagjai lesznek azon nagyvállalatok képviselői is, akik a megfelelő ellenőrzési gyakorlat megvalósulása érdekében anyagi áldozatot is hoznak.

Szanyi Tibor közölte: szeptemberre elkészülhet a GKM akadálymentesítő programja, amelynek célja, hogy a kis- és középvállalkozások igényeinek megfelelően egyszerűsítsék a kkv szektort érintő jogszabályokat. A gazdasági tárca hatáskörében csaknem 200 olyan jogszabály van, amely egyszerűsítésre szorul – mondta az államtitkár.