Dr. Polyák Gábor szerkesztésében médiajogi mellékletet indít útjára a Jogi Fórum – Első Magyar Jogi Portál.

2005. július elsején nyílt meg a Jogi Fórum – Első Magyar Jogi Portál oldalain a Dr. Polyák Gábor által szerkesztett MÉDIAJOG szakmai rovat. Az Infokommunikáció és jog című folyóirat főszerkesztője gondozásában tudományos igényű, a médiaszabályozás elméleti hátterét és aktuális problémáit áttekintő publikációs és forrásgyűjtemény áll a téma iránt érdeklődők rendelkezésére.

A médiajogi melléklet célja, hogy egybegyűjtse a szélesen értelmezett médiajog körébe tartozó – többségében korábban már publikált – tanulmányokat, forrásokat, híreket.” – mondta el az új szakmai rovat szerkesztője.

A www.jogiforum.hu/mediajog címen olvasható honlap a szakma neves képviselőitől – így a Médiakutató, Médiakönyv szerzőitől is – közöl írásokat: többek között Bayer Judit, Cseh Gabriella, Gálik Mihály, Rozgonyi Krisztina, Sarkady Ildikó tanulmányait tölthetik le a médiaszabályozás iránt érdeklődő olvasók.

A publikációk között a médiajog rendszerét áttekintő írásokat – “A médiaszabályozás története, rendszere”, “A digitális médiarendszer médiapolitikai és szabályozási kérdései Európában”, “A sajtó európai szabályozása” – valamint speciális és igen aktuális problémákra reflektáló fejtegetéseket egyaránt talál az olvasó – csupán néhányat kiemelve: “Javaslat a gyűlöletbeszéd internetes kezelésére”, “Védjegy a médiában”, ” Az internet tartalomszabályozása”.

A médiajogi rovat – hasonlóan a Dr. Jóri András által szerkesztett, 2004 óta sikeresen működő ADATVÉDELMI JOG melléklethez – a jogterület elismert szakértője szerkesztésében indul útjára. Bízunk benne, hogy a Jogi Fórum látogatói elégedetten és haszonnal böngészik az új mellékletet. Az olvasók észrevételeit, kritikáját és javaslatát a polyak.gabor@jogiforum.hu címen várja a szerkesztő.

Médiajog: http://www.jogiforum.hu/mediajog