A határokon átívelő szolgáltatásnyújtás kérdéseivel foglalkozó német-magyar vegyesbizottság ül össze, hogy megvitassa a szolgáltatások jogi alapjait, de szó lesz a „Pannonia“ és a „Bunda“ különleges akciócsoportok által folytatott nyomozás állásáról is.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleménye szerint a bizottság ülésén részletekbe menő eszmecserét folytatnak majd a határokon átívelő szolgáltatások jogi alapjairól, amelyeknél figyelembe kell venni az európai, valamint a nemzeti jogot is. A tárgyalás célja, hogy a szolgáltatói piacon résztvevő cégek számára jogbiztonságot teremtsenek. A jogi alapok közös értelmezésére alapozva a bizottság javítani kíván a két ország közigazgatási szervei között a határokon átívelő szolgáltatóiparral kapcsolatosan folytatott együttműködésen is.

A német fél a „Pannonia“ és a „Bunda“ különleges akciócsoportok által folytatott nyomozás állásáról is tájékoztatást nyújt majd. A bizottság a hagyományosan jónak mondható német-magyar kapcsolatok jövőbeni zavartalan működését szeretné elérni.

A német delegációt a Németországi Szövetségi Köztársaság Szövetségi Gazdasági és Munkaügyi Minisztériumának államtitkára, Georg Wilhelm Adamowitsch vezeti, a magyar delegáció vezetője a Magyar Köztársaság Gazdasági és Közlekedési Minisztériumának államtitkára, Gilyán György.