Az utolsó utáni pillanatban sem dőlt el, ki irányítja átmenetileg a Magyar Rádiót, mivel a tegnapi kuratóriumi ülést az elnök határozathozatal nélkül berekesztette. Az érintettek egy része nem tudja, ki az ügyvezető, a többiek mind másképp “tudják”.

Második napja nincs elnöke a Magyar Rádiónak, és egyelőre ügyvezetőt sem sikerült találni Kondor Katalin helyére. Az intézmény legfőbb döntéshozó szervének tegnapi (csaknem hét órán át tartó) ülése után sem lehet tudni, hogy a Kondor Katalin által kinevezett Hollós János alelnök vagy a kuratóriumi elnökség választotta Szijártó István gazdasági igazgató-e az átmeneti vezető.

Az ülést akkor rekesztette be a levezető elnök, Gellért Kis Gábor, amikor két civil kurátor olyan határozattervezetet terjesztett be, amely Hollós kinevezésének jogszerűségéről szólt. A kuratórium szocialista elnöke a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy az előterjesztés után ügyrendi, illetve tartalmi vita alakult ki. “Levezető elnökként nem bocsátottam szavazásra a kérdést, majd az ülést berekesztettem” – mondta Gellért Kis Gábor, megismételve korábbi álláspontját, miszerint erről csak az elnökségnek van joga dönteni, így az indítvány alapszabály-ellenes volt, vagyis szavazni sem lehetett róla.

Az ülés berekesztése után Szadai Károly, a testület fideszes elnökhelyettese szimpátiaszavazást kezdeményezett. A 29 fős nagykuratóriumból 15 úgy foglaltak állást, hogy Kondor kinevezése volt jogszerű, ő Hollós Jánost jelölte meg átmeneti utódjaként.
Egyértelmű döntés tehát megint nincs, vagy akik szerint van, azok ellentétesen látják a helyzetet. Szadai Károly, ki a rádió átmeneti vezetője, úgy válaszolt: “Ez a legegyszerűbb. Hollós János az ügyvezető.”

A rádió napi működését firtató kérdésre Gellért Kis Gábor azt mondta, vannak olyanok, akik aláírhatják a papírokat, de a következő napokban kiderül majd, hogyan fog működni az intézmény.

Szijártó István csak egy “No commenttel” válaszolt mandátumáról szóló kérdésre. Hollós Jánost lapzártáig nem lehetett elérni.