Cáfolta a múlt héten ismertetett ügyészségi vádakat Molnár Csaba. A rendőrtiszt ügyvédje szerint a hivatali visszaélés vádját a milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila állítására alapozták, e szerint a volt bróker más nevében is vallomást tett Molnár jelenlétében. A nyomozó hatóság közokirat-hamisítással is vádolja a jelenleg rendelkezési állományban lévő egykori osztályvezető rendőrt.

A vádirat szerint 2003-ban a Pannonplast-ügyben Molnár és kollégája úgy hallgatott ki egy tanút, hogy annak a vallomását a brókerbotrányban elhíresült Kulcsár Attila diktálta. “A tanú szembesítése, az épület beléptető rendszerének nyilvántartása is ellentmond a vádaknak” – mondta Zamecsnik Péter, Molnár Csaba védője. Molnár azt mondta, hogy körülbelül tíz percig tartózkodott az épületben, Kulcsár pedig kért dokumentumok miatt két percre valóban bement az irodába.

A közokirat-hamisítás gyanúja szerint Molnár 2003. június 30-ára dátumozott vissza egy július 6-án kelt határozatot, amely a Pannonplast-ügyben folytatott nyomozás megszüntetését tartalmazta. Zamecsnik Péter azt mondta: az Országos Rendőr-főkapitányságon a dokumentum keletkezésének időpontját rögzítették, ennek módosítása nem egyszerű. Zamecsnik azt mondta, a fővárosi főügyésznek a Legfőbb Ügyészséghez július 3-án írt levele már hivatkozik a határozatra. Molnár Csaba hozzátette: az állami szervek között működő futárszolgálat értesítője, a postakönyvi bejegyzés is ellentmond a vádnak. Az alezredes szerint a címzettek július 7-én kapták meg az iratot, ami kizárja azt, hogy egy nappal korábban, vasárnap írta meg és adta fel a levelet. Zamecsnik úgy nyilatkozott, hogy három-négy vezető rendőr tanúvallomása is megerősíti védence kijelentéseit.

Molnár Csaba azt mondta: a Pannonplast-részvények felvásárlásakor felvetődött, hogy állami pénzt is felhasználtak. Ezután hét napig nyomozhattak, de mert nem volt alapos gyanú, a nyomozást megtagadták.

Azzal az ügyészségi váddal kapcsolatban, hogy meg akarta volna akadályozni a K&H-botrány fő gyanúsítottjának felelősségre vonását, azt kérdezte: “Segítek Kulcsár Attilának, hogy ne induljon eljárás, majd két hét múlva elkapom?” Kulcsár Attila erre válaszul az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy nem Molnár kapta el őt, hanem ő adta fel magát önként.
Zamecsnik Péter szerint nem terveznek jogi lépéseket Kulcsár Attila ellen hamis vád miatt, az az ügyészség dolga, az ügy jogerős befejezése után. Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a távirati irodának azt mondta: a bíróság dolga eldönteni, hogy kinek az álláspontja helyes.