Húsételek tárolása és hypo termékek csomagolása miatt indult a közérdekű eljárás.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a fogyasztók igényeinek érvényesítése iránt pert indított az Alfi-Ker Kft. (Nyíregyháza, Hősök tere 9. fszt. 1. sz. alatti székhelyű) alperes ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság 2.Pf.21.983/2004/7. sz. ítéletével jogerőre emelkedett Nyíregyházi Városi Bíróság 17.P.22.182/2003/27. sz. ítéletében megállapította, hogy az Alfi-Ker Kft. alperes a Nyíregyháza, Északi körút 1. (Zöld Elefánt Diszkont Áruház) üzletében nem gondoskodott az általa árusított különböző húsféleségek egymástól elkülönített tárolásáról, a Vásárosnamény, Szabadság tér 22. sz. alatti üzletében nem gondoskodott a hűtőkamrában tárolt húsféleségek megfelelő jelöléséről, valamint a csomagoló-anyag tömegét belemérve az áru tömegébe, a fizetendő árat az áru értékét alapul véve határozta meg.

A városi bíróság az alperest a fenti jogszabályba ütköző tevékenységétől eltiltotta, egyben feljogosította a főügyészséget, hogy a jogsértő alperes költségére a jogerős ítélet rendelkező részét országos napilapban közzétegye.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a fogyasztók igényeinek érvényesítése iránt pert indított az ENCS és ENCS Bt. (Tiszalök, Kölcsey u. 10.) alperes ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság 2.Pf.20.507/2005/3. sz. ítéletével jogerőre emelkedett Nyíregyházi Városi Bíróság 22.P.21.880/2004/9. sz. ítéletében megállapította, hogy az alperes által 2002-2004. év között gyártott hypo termékek csomagolása nem felelt meg a biztonsági követelményeknek, a felhasználásig nem biztosította az egészségkárosodás elkerülését.

A megyei bíróság az alperest a fenti jogszabályba ütköző tevékenységétől eltiltotta, egyben feljogosította a főügyészséget, hogy a jogsértő alperes költségére a jogerős ítélet rendelkező részét országos napilapban közzétegye.