Kulcsár Attila ügyvédje elismerte, hogy kicsit túllépte szerepét, de ezt azzal magyarázta egy csütörtöki lapinterjúban, hogy pontosan tudta, védence mit tud és mit akar elmondani. “Lehetséges, hogy kicsit túlléptem a szerepemen, nem vitatom. De én pontosan tudtam, hogy Kulcsár Attila mit tud, és hogy mit akar elmondani” – nyilatkozta Zámbó Gyula a Figyelő című hetilapnak.

Zámbó Gyula a videóra vett 2004. június 9-iki kihallgatást jó hangulatúnak, oldottnak minősítette, de tagadta, hogy barátinak lehetett volna nevezni, “hiszen nem viccelődtek egymással a felek, és végig magázódtak”. Hangsúlyozta, a felvételen nem az első kihallgatás látható, a videóra rögzített kihallgatás idejére már megteremtődött a bizalom a kihallgatók és a kihallgatott között.

“Túlzok, hogy érthető legyen: a gyanúsított már látta, hogy nem pofozzák és nem verik a fejét a telefonkönyvvel, a kihallgatók pedig látták, hogy védencem nem akar egyértelműen a szemükbe hazudni, és nem kell minden szót harapófogóval kihúzni belőle” – mondta az ügyvéd. Hangsúlyozta: ez a kihallgatás volt az egyetlen, amelyet videóra vettek, mert ügyfelét zavarta a kameraláz. Zámbó Gyula több utalást is tett arra, hogy a kihallgatást talán lehallgatták.