Sikkasztás bűnsegédletével vádolja a Fővárosi Főügyészség (FF) Rejtő E. Tibort, a K&H Bank Rt. volt vezérigazgatóját – értesült a HVG. A vádirat részleteiről az ügyészség szerda délután számol be.

Rejtőről korábban elterjedt, megszűnhet az ellene folyó eljárás, mivel az ügy fő gyanúsítottja, Kulcsár Attila exbróker vallomásában mindent elkövetett, hogy tisztázza egykori mentorát és felettesét, akire információink szerint más sem tett terhelő vallomást.

A jelek szerint a Fővárosi Főügyészségen mégis úgy ítélték meg, életszerűtlen, hogy a bank első embere ne tudott volna a kiemelt ügyfelek pénzének elsíbolásáról. Információink szerint a vádiratban az eddig közölt 10-20 milliárdos becsléseknél alacsonyabb, 7-8 milliárd forintnyi kárérték szerepel.

A Kulcsár-ügy nyomozásának befejezésével nem zárult le a K&H-botrány ügyészségi vizsgálata: tovább elemzik egyes VIP-ügyfelek szerepét, s információink szerint a Központi Ügyészségi Hivatalnál Kulcsár vallomása alapján az ügyben érintettnek mondott politikusok szerepét vizsgálják – a hivatali visszaélés miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen folyik.